Välkommen till ABK:s seglarskola !

Bild på två jollar från seglarskolan ute till havs.
Optimistjolle

Är du nyfiken på jollesegling? Eller har du redan seglat lite, men vill lära dig mer? Vill du lära dig om båt- och sjövett? Träffa nya kompisar? Ha kul på havet? Då är du välkommen till vår seglarskola! Du bör vara mellan 8 och 15 år och du måste kunna simma minst 200 m. Våra kurser med optimistjollar pågår under  sommaren, antingen på förmiddagen eller på eftermiddagen. Kurserna är två veckor långa.

För 2018 kommer Seglarskolan preliminärt att vara mellan 9 – 27 juli och omfatta följande kurser: Jolle nybörjare, Jolle fortsättning samt Trissjolle. Här kan du redan nu anmäla ditt intresse. 

Under 2018 kommer Seglarskolan att satsa även för vuxensegling. Intresseanmälan kan göras här.

För mer information kontakta abkbatskola@gmail.com

 

 

                                                    Kvalitet och säkerhet

En bild på en flicka som seglar under Seglarskolan.
En stor optimist

Kvalitet och säkerhet är viktigt för oss och därför har vi välutbildade och erfarna instruktörer och assistenter. Abbekås seglarskolas instruktörer är utbildade av SISU och Svenska Båtunionen (SBU). Vi utgår från den enskilde elevens kunskapsnivå och det går därför bra att gå en kurs flera gånger. Vi har endast ett fåtal elever per ledare och vi har minst en följebåt med ute under seglingarna på vattnet. För elevernas säkerhet har vi också en landorganisation som alltid är tillgänglig för att assistera våra instruktörer om behovet uppkommer.

Har du några frågor får du gärna maila oss på abkbatskola@gmail.com