Välkommen till ABK:s Seglingskurser !

Bild på två jollar från seglarskolan ute till havs.
Optimistjolle

Nytt för 2018 är att vi anordnar seglingskurser även för vuxna och i samband med olika events. Anmälningen till ungdomskurser och till vuxenkurser kan göras i samma formulär. Här gör du din anmälan anmälningsformulär. 

Är du nyfiken på jollesegling? Eller har du redan seglat lite, men vill lära dig mer? Vill du lära dig om båt- och sjövett? Träffa nya kompisar? Ha kul på havet? Då är du välkommen till vår seglarskola!
Du bör vara mellan 8 och 15 år och du måste kunna simma minst 200 m. Våra kurser med OPTIMIST-jollar pågår under  sommaren   fr o m vecka 27 t o m v 29. V 27 O:I. Hela dagar, 5 vardagar i sträck.
V2 8-V29 antingen på förmiddagen avsett för nybörjare eller på eftermiddagen fortsättningskurs. Kurserna här, V28 – V29, är således två veckor långa.

För 2018 Seglarskolan för ungdomar att vara mellan v.27-29 och omfatta följande kurser: Optimist nybörjare, Optimist fortsättning.

För mer information kontakta Göran Skarby:  abkbatskola@gmail.com

 

                                                    Kvalitet och säkerhet

En bild på en flicka som seglar under Seglarskolan.
En stor optimist

Kvalitet och säkerhet är viktigt för oss och därför har vi välutbildade och erfarna instruktörer och assistenter. Abbekås seglarskolas instruktörer är utbildade av SISU och Svenska Båtunionen (SBU). Vi utgår från den enskilde elevens kunskapsnivå och det går därför bra att gå en kurs flera gånger. Vi har endast ett fåtal elever per ledare och vi har minst en följebåt med ute under seglingarna på vattnet. För elevernas säkerhet har vi också en landorganisation som alltid är tillgänglig för att assistera våra instruktörer om behovet uppkommer.

Har du några frågor får du gärna maila oss på abkbatskola@gmail.com