Välkommen till ABK:s Seglingskurser 2019 !

Bild på två jollar från seglarskolan ute till havs.
Optimistjolle

Under 2019 kommer det anordnas seglingskurser för såväl vuxna som för barn. Anmälan till barn- och till vuxenkurser kan göras i samma formulär. Du gör din anmälan i detta ANMÄLNINGSFORMULÄR (Öppnas inom kort).

Är du nyfiken på jollesegling? Eller har du redan seglat lite, men vill lära dig mer? Vill du lära dig om båt- och sjövett? Träffa nya kompisar? Ha kul på havet? Då är du välkommen till vår seglarskola!

I Optimistjolleskolan bör du vara mellan 8 och 15 år och du måste kunna simma minst 200 m. Våra kurser med Optimistollar pågår vecka 27 och 28. Kurserna pågår hela dagar, 5 vardagar i sträck. Vecka 27 kommer preliminärt vara nybörjarkurs och vecka 28 fortsättningskurs.

Vecka 29 kommer det, i mån av intresse, anordnas en kurs ’Från Optimist till Triss’. Denna är tänkt att ge dem som gått fortsättningskursen på optimistjolle en möjlighet att även pröva på att segla Trissjolle.

För vuxna kommer det anordnas Trissjollekurser veckorna 24, 26, 27 och 30. Det kommer finnas såväl nybörjar- som fortsättningskurser även här.

Du kommer kunna anmäla dig till sommarens kurser via länken ovan inom kort.

För mer information kontakta Göran Skarby:  abkbatskola@gmail.com

                                                    Kvalitet och säkerhet

Kvalitet och säkerhet är viktigt för oss och därför har vi välutbildade och erfarna instruktörer och assistenter. Abbekås seglarskolas instruktörer är utbildade av SISU och Svenska Båtunionen (SBU). Vi utgår från den enskilde elevens kunskapsnivå och det går därför bra att gå en kurs flera gånger. Vi har endast ett fåtal elever per ledare och vi har minst en följebåt med ute under seglingarna på vattnet. För elevernas säkerhet har vi också en landorganisation som alltid är tillgänglig för att assistera våra instruktörer om behovet uppkommer.

Har du några frågor får du gärna maila oss på abkbatskola@gmail.com


Trissjolle