Seglarskolan

Optimistjolle använder vi huvudsakligen för
 nybörjare och fortsättare mellan 8 och 14 år.
Att segla själv i en Optimist är det absolut snabbaste
sättet att lära sig segla bra. Man får direkt
återkoppling på vad som händer i
olika lägen och man kan jämföra
med hur kompisarna
runt omkring i likadana jollar lyckas.

Nybörjarkurs

Nybörjarkursen vänder sig till dig som inte har någon eller bara lite erfarenhet av segling. Som nybörjare lär man sig seglingens grunder. Här får du lära dig att hantera en optimistjolle och ha skoj med dina kurskompisar. Du lär dig segelbåtens olika delar, hur man riggar optimistjollen, hur man
gör efter kapsejsning, vilka väjningsregler som gäller och många knopar. Klubbens jollekurser pågår under en vecka (mån-fre kl 09.00-15.00). I kursen varvas teori med praktik i Abbekås båtklubbs lokal och med våra egna optimistjollar.

Fortsättningskurs

Fortsättningskursen kräver att man har gått nybörjarkursen eller har seglingserfarenhet från annat håll. På fortsättningskursen seglar vi utanför hamnen och du bör behärska de olika seglingssätten även när det blåser lite mer. Under fortsättningskursen utvecklar du de kunskaper du fick under nybörjarkursen. Du kommer att få testa att kappsegla, öva starter och segla bana. Klubbens jollekurser pågår under en vecka (mån-fre kl 09.00-15.00).

Trisskurs

För dig som är 12 år och äldre och vill lära dig segla lite större jolle är trisskursen lämplig. I kursen varvas teori med praktik i Abbekås Båtklubbs lokal och egna trissjollar. Trissjollen brukas seglas med två personer och är betydligt större än en optimist. Man lär sig segla försegel och kan ge sig ut på djupare vatten. Där får vi tillfälle att fundera på olika sjömärken och sjömanskap. Trissjollen är det perfekta steget mellan jolle och kölbåt. Trisskursen pågår under en vecka (mån-fre) 09.00-15.00.

Seglarskolans regler tryck på länken

I Abbekås segelskola får du:

• Erfarna ledare som anpassar och ser till att alla deltagare lär sig och utvecklas efter sina egna förutsättningar.
  • Utbildning som följer en väl genomarbetad kursplan. Kunskap och erfarenhet av havsmiljö.
  • Trygghet och en välplanerad organisation med följebåt och en landorganisation som har tillgång till extra båt.
  • En utbildningsgaranti som innebär att kursen genomförs på extra tid om ordinarie kurstillfälle skulle
    bli inställt på grund av dåligt väder.
  • Om du har några symptom av Corona så får du pengarna tillbaka oavsett när du avanmäler dig.

Tryck på länken för att anmäla er till Seglarskolan