“Examen” i navigationsskolan

IMG_9742Alla deltagarna i vinterns kurser för förarintyg och kustskeppare klarade symboliskt nog sina prov på Maria Bebådelsedag. För förarintyg krävdes svar på drygt 50 frågor och för kustskepparna drygt 70. Förhörsförrättaren Magnus Odén hade på sin förra examination tvingats underkänna hälften av deltagarna, så det var ett bra betyg för bildningsambitionen i Abbekås och Ystad att det gick bra för alla.
Några av de nyvordna innehavarna av förarintyg kommer att genast gå vidare och avlägga prov för kustskeppare i början av maj – det måste gå en månad mellan proven.
Nu står närmast en radarkurs på programmet. Först den 7 april i Abbekås och sedan den 11-12 april ombord i M/F Wawel, ett samarbete med Polferries. Det blir nästan final för färjan, som snart börjar trafikera Nynäshamn – Polen. Och radarkursen är, liksom den förra i oktober, fulltecknad.
Slutligen har efterfrågan på en radiokurs  VHF/SRC (SRC står för Short Range Certificate) vaknat till liv efter vintern. Det finns redan ett halvdussin intressenter och vi siktar på en kurs i maj – två kvällar plus prov. Intresseanmälan till Per Tistad abkutbildning@gmail.com.
Text: Per Tistad
Bild: Aleksandra Erlandsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *