Många fina sommardagar med Seglarskolan i Abbekås

posted in: Seglarskolan | 0

Seglarskolan 2014 är nästan avslutad efter en fantastisk sommar. Det återstår två lektionstillfällen med den sista C55-kursen och den kommer slutföras nästa vecka. I år har vi utökat från fyra kurser, som vi hade förra året, till sju. Skolan har pågått i hela 6 veckor samt en helg.

c55 med segel

Tack vare våra samarbetspartners och bidragsgivare har våra intresserade elever kunnat fortsätta med lite mer avancerad segling i vår nya fina C55:a. De har även fått hantera en spinnaker, när vindarna låg rätt. Det ställer större krav på eleverna/besättningen som får träna olika roller och ansvar ombord. Den teoretiska delen består av kurshäftet Segla kölbåt. Den ger en bra grund och förståelse inför de praktiska övningarna.

C55 med spinaker

Den härliga värmen gjorde att kapsejsningsövningarna blev ovanligt behagliga och drog ut på tiden i det varma vattnet. Endast två dagar fick seglingen ställas in pga vädret, då vindarna var för kraftiga. De som ville ta igen dessa dagar fick möjlighet förra helgen när Tobias tog emot och instruerade i både optimistjollar och C55:an.

IMG_0404

Även i år fick seglarskolan ingripa och assistera en båt i sjönöd. Det var en motorbåt som fick motorhaveri och riskerade att slås sönder mot stenarna vid stranden väster om hamnen. Ribbåten lyckades dra loss båten och undvika ett totalhaveri i den hårda blåsten och sjögången som rådde. Våra duktiga instruktörer Tobias, Emil, Elias, Björn och vår nya kursassistent Tora har gjort ett fantastiskt jobb hela sommaren och får nu en välförtjänt vila innan de vanliga skolorna börjar igen :).

Anders Fredberg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *