Till minne av Bengt Borglin

posted in: Okategoriserade | 1

En av våra hedersmedlemmar har gått bort, 84 år gammal blev han, allas vår Bengt Borglin.

Bengt var tillsammans med sin fru Birgitta en hängiven seglare och många var hans historier om dimma, trånga passager, motorfel och dåtida inköpsresor till Tyskland (numera preskriberat). Genomgående löstes problemen med egna lösningar och stort intresse för det tekniska.

Bengt kom från Ystad Segelsällskap till vår klubb 2006 och engagerade sig direkt i båtklubben. 2007 blev han första gången vald till ordförande och satt då till 2009. Efter några års uppehåll blev han återvald till ordförande för att ena krafterna vid återuppbyggnad av vårt nya klubbhus som brunnit ner. Detta stod färdigt 2014. Många viljor och synpunkter som det skall vara i en förening, stred åt olika håll. Men med hans förmåga att lyssna, diskutera och ena blev resultatet vårt nuvarande fina klubbhus på bästa läge i hamnen. När han avgick blev han då vald till hedersmedlem i Abbekås Båtklubb. 

Bengt var också en drivande kraft tack vare sitt politiska engagemang i Skurups kommun vid genomförandet av vår stora hamnombyggnad 2011-2012.

Efter några år med hjärtproblem klarade han inte mer med sin segelbåt, som då gick vidare till dottersonen Tobias, en omtyckt segelskoleinstruktör i ABK´s segelskola och numera sjökapten i handelsflottan

I januari orkade Bengts hjärta inte med längre och han avled på Ystad lasarett den 21 januari 2021 saknad av oss alla. Som en sista hälsning till vår hedersmedlem har båtklubben skänkt 500.- till Sjöräddningen.

Leif Wutzler

 

  1. Gitte

    Ett stort och varmt tack till dig Leif för dina fina ord om pappa! Vi saknar honom så mycket!!! Kram Gitte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *